/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg
/getmedia/e1a87b95-8f9e-46b3-902c-7fb16a42774b/2019-CA-Kom-Pinnen-LP-750x307-Syntus-Overijssel-Angelina.png?width=750&height=307&ext=.png

Wist je dat je in de bus niet met contant geld kunt betalen? Wel pinnen!

Kom je bij ons pinnen? In de bussen van Syntus Overijssel kan je tegenwoordig je buskaartje met de pinpas afrekenen. Dit werkt snel, eenvoudig en is wel zo veilig. Naast pinnen kun je nog steeds met je OV-chipkaart en/of de Syntus app betalen.

Contactloos / mobiel betalen
In al onze bussen kun je gemakkelijk ook contactloos betalen. Heeft jouw smartphone een NFC-chip? Dan kun je met je smartphone ook een buskaartje betalen, handig toch? Meer over met je smartphone betalen lees je hier

De OV-chipkaart
De OV-chipkaart is dé manier van reizen met het openbaar vervoer. Je gebruikt deze kaart overal in Nederland. In de trein, bus, metro en tram.
 
Syntus app
Met de Syntus app kun je reizen met je telefoon en heb je altijd je vervoerbewijs binnen handbereik. Syntus verkoopt verschillende tickets in de app.
 
Contant betalen
Vanaf 24 juni 2018 is het niet meer mogelijk om contant in onze bussen te betalen en vanaf 1 januari 2019 ook in de buurtbus. De andere betalingsopties zijn nog wel mogelijk. En nu dus ook pinnen. Wil je toch contant afrekenen? Dat kan in de voorverkoop bij één van onze verkooppunten

Waarom kun je niet meer met contant geld betalen?

Vanaf 24 juni kan er niet meer met contant geld betaald worden. Dat doen we om de veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en reizigers. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. 

Wil je toch contant betalen?

Als je toch graag met contant geld wilt afrekenen dan kan dat voordat je aan je reis begint bij één van onze verkooppunten. Andere betaalmethoden zijn de OV-chipkaart of de Syntus app.

Klik hier voor een overzicht van alle voorverkooppunten.

Worden alle creditcards geaccepteerd?

De volgende creditcards worden geaccepteerd: VISA, MasterCard & American Express, China Union Pay, Diners Club, Discover, JCB.

Is het veilig om te pinnen in de bus?

Ja. Je pint in de bus altijd bij een gecertificeerde pinautomaat.