/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2020

Hier vind je de folders en lijnennetkaarten van de dienstregeling die geldig is vanaf 15 december 2019

Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.
 
Wijzigingen dienstregeling

Wijzigingen ingaande 5 januari

Ingaande 5 januari zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling van Syntus Overijssel. Deze aanpassingen, waarmee wij de dienstregeling willen optimaliseren, zijn tot stand gekomen naar aanleiding van opmerkingen van reizigers en bevindingen van onze chauffeurs.
 
Alle wijzigingen vind je terug in de lijnfolders. Hieronder een overzicht van de aanpassingen.
 
 
Lijn 2 Deventer Station - Borgele - Platvoet
Vanaf maandag 6 januari gaat de eerste rit van het station naar Platvoet 4 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 7.19 uur en de aankomsttijd bij de halte Thomas Wildey wordt 7.28 uur. Ook de aansluitende rit terug naar het station rijdt 4 minuten vroeger. De vertrektijd vanaf de halte Thomas Wildey wordt 7.28 uur en de aankomsttijd op het station 7.41 uur.

Wijzigingen ingaande 16 februari

Ingaande 16 februari zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling van Syntus Overijssel. Deze aanpassingen, waarmee wij de dienstregeling willen optimaliseren, zijn tot stand gekomen naar aanleiding van opmerkingen van reizigers en bevindingen van onze chauffeurs.
 
Alle wijzigingen vind je terug in de lijnfolders. Hieronder een overzicht van de aanpassingen.
 
 
Lijn 7 Zwolle Station - PEC Stadion
De rit die om 9.00 uur vertrekt van het station naar het PEC Stadion, gaat 2 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 8.58 uur en de aankomsttijd bij het PEC Stadion wordt 9.15 uur.
 
Lijn 10 Zwolle station Stadshagen - Deltion College
Vanaf maandag 24 februari rijdt lijn 10 ook ’s middags tussen Deltion en station Stadshagen. De bussen vertrekken vanaf het Deltion College om 15:06, 15:36, 16:06, 16:36 en 17:06 uur. Vanaf het Deltion College is de reistijd 10 minuten tot station Stadshagen. Er is een goede overstap op de trein naar Kampen (5 minuten).
 
Lijn 2 Deventer Station - Borgele - Platvoet
Vanaf maandag 17 februari gaat de rit die om 8.23 uur vertrekt vanaf het station naar Platvoet 4 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 8.19 uur en de aankomsttijd bij de halte Thomas Wildey wordt 8.28 uur. Ook de aansluitende rit terug naar het station rijdt 4 minuten vroeger. De vertrektijd vanaf de halte Thomas Wildey wordt 8.28 uur en de aankomsttijd op het station 8.41 uur.
 
Ook wordt er een extra rit toegevoegd van de Platvoet naar het station in de ochtendspits. Deze nieuwe rit vertrekt om 6.58 uur vanaf de halte Thomas Wildey en komt aan op het station om 7.11 uur.
 
Lijn 7 Deventer Station - Kloosterlanden
Alle ritten van 7:49 uur t/m 9.49 uur vanaf het station, vertrekken 2 minuten later. Hierdoor ontstaat een betere aansluiting met de trein en lijn 165.
 
’s Middags worden de vertrektijden iets aangepast. Komende vanaf Kloosterlanden is de bus nu vaak net iets te vroeg bij Salcon.
 
Lijn 30 Hoogeveen - Hardenberg
De vertrektijden zijn op sommige haltes tussen Hoogeveen en Slagharen iets aangepast zodat de bussen beter op tijd rijden.
 
Lijn 40 Steenwijk - Zwolle
In het voorjaar wordt een deel van de Bentheimstraat in Zwolle afgesloten voor al het verkeer.
Lijn 40 rijdt dan via de Diepholtstaat om ook de halte Bedrijvenpark Hessenpoort te bedienen. Omdat de bus dan toch langs de halte Bentheimstraat komt, wordt deze halte opgenomen in de route van lijn 40. Vanaf 16 februari wordt de nieuwe route al gereden.
 
Lijn 165 Deventer - Raalte
De eerste rit van Deventer naar Raalte, gaat 1 minuut eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 6.50 uur en de aankomsttijd in Raalte wordt 7.18 uur.
 
De rit van Raalte naar Deventer die om 7.22 uur vertrekt, gaat 2 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf Raalte station wordt 7.20 uur en de aankomsttijd in Deventer wordt 7.51 uur. Hierdoor sluit de bus beter aan op stadslijn 7.
 
Lijn 516 Buurtbus Raalte - Olst
De vertrektijden wijzigen naar aanleiding van de ervaringen die vorig jaar zijn opgedaan.
 
Lijn 517 Buurtbus Heeten - Deventer
In Deventer rijdt de bus niet meer langs de halte Amstellaan. Dit in verband met de verkeersonveilige situatie.
 
Lijn 518 Buurtbus Lemelerveld - Raalte
De route van de buurtbus wijzigt. In Lemelerveld wordt voortaan via de halte Posthoornweg gereden. De halte Tankstation vervalt.
 
In Raalte rijdt de bus voortaan via het centrum. Richting het station is al de halte Varkensmarkt geplaatst. Richting Lemelerveld kan gebruik gemaakt worden van de halte Kruisstraat.
 
Op zaterdag vervallen in beide richtingen de eerste en de laatste rit. Van deze ritten wordt weinig gebruik gemaakt. .
 
Lijn 591 Buurtbus Nieuwleusen - Dalfsen
Alle ritten rijden voortaan 2 minuten eerder. Hierdoor verbetert de aansluiting op de trein in Dalfsen.
 
Lijn 640 Meppel - Zwolle
Beide ritten ’s ochtends van Meppel naar Zwolle gaan 5 minuten eerder rijden. De vertrektijden vanaf het station worden 7.25 uur en 7.40 uur.
 
Lijn 29, 83, 629 en 649 Alle bussen door Balkbrug
Als gevolg van werkzaamheden wordt de halte Balkbrug, Centrum verplaatst. Aan weerszijden van de bouw van de tunnel komen twee haltes
  • Balkbrug, Centrum/Zwolseweg aan de westzijde ter hoogte van huisnummer 20 en
  • Balkbrug, Centrum/Coevorderweg aan de oostkant nabij Coevorderweg 34.
 
Aan de oostkant vindt tevens de overstap plaats op en van Qbuzz lijn 31 naar Ommen en Hoogeveen.
 
Gedurende de werkzaamheden vervallen de haltes aan de Zwolseweg 44 en 81.

Wijzigingen ingaande 16 augustus

Vanaf 16 augustus rijdt een groot aantal van onze buslijnen weer volgens de normale dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan toegevoegd extra ritten. Ook houden we, in verband met Corona, extra bussen stand-by, die wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. In dit overzicht van alle buslijnen zie je wat er op jouw buslijn wordt gereden.

Check altijd voor je reist de reisplanner. Alle ritten die rijden, zijn hierin namelijk verwerkt. Er is één uitzondering: lijn 267 Ommen - Zwolle v.v. via de Zwartewaterallee. Naast de twee ritten die wij altijd rijden (vertrek 7.05 uur uit Ommen en 17.00 uur uit Zwolle), rijden wij soms ook extra ritten. Deze extra ritten staan niet in de reisplanner. Kijk in dit rittenoverzicht van lijn 267 welke ritten er gereden worden. Houd dit overzicht dus in de gaten voor de actuele status van lijn 267.

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar
De dienstregeling van de scholierenlijnen en buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 16 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen. 

Geen buurtbussen
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en/of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niveau, door alle vervoerders en OV-NL, wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier nog geen geschikte oplossing voor gevonden. Daarom hebben wij besloten om de buurtbussen niet uit te laten rijden. De gezondheid en veiligheid van onze chauffeurs en reizigers staan voor ons altijd voorop. Zodra de situatie verandert communiceren wij hierover.

Alle informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl