Busstation Zwolle verhuist naar de zuidzijde

1-2-2019
Het busstation krijgt een nieuwe plek. Goed nieuws: het station wordt veiliger en overzichtelijker. Alleen moet je wel vanaf 17 februari vanaf een ander punt met je bus vertrekken. Het nieuwe busstation ligt namelijk aan de andere zijde van het treinstation, aan de zuidzijde. Check daarom hier het nieuwe vertrekpunt van je bus. Zo kom je niet voor verassingen te staan. 

Let op: Gesloten poortjes in de stationstunnel
Reizigers die vanaf het nieuwe busstation richting het centrum willen, kunnen via de stationstunnel lopen. In de stationstunnel staan echter toegangspoortjes. Deze poortjes zijn te openen met een OV-chipkaart waar een ‘Vrij reizen product’ op staat óf ‘saldo’: minimaal 10 euro voor de Blauwnet poortjes en 20 euro voor de NS poortjes.
 
Ook kunt u in de kaartautomaat een eenmalig passagerecht voor het station op uw OV-chipkaart kaart laden. Deze is na inchecken 60 minuten geldig. Dit doet u alsvolgt:
- Scan uw OV-chipkaart
- Klik aan de linkerzijde op ‘Toegang tot dit station’
- Klik bovenaan op ‘Eenmalige passage door dit station’
- Klik rechtsbovenaan op ‘Akkoord’
- Scan uw OV-chipkaart

Meer informatie over het openen van poortjes zonder door te reizen staat op deze website van NS.  
 
Kaartje in de bus gekocht?
Reizigers die een kaartje in de bus hebben gekocht en richting het centrum willen, maar niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart, adviseren wij om een bus naar het centrum te nemen.