Nieuw in Deventer: de Centrumbus

30-6-2017
Vanaf maandag 3 juli rijdt er een nieuwe bus in de binnenstad van Deventer: De Centrumbus. De volledig elektrische bus rijdt tussen 9.00-19.00 uur, ieder half uur tussen het station en de binnenstad, met uitzondering van zon- en feestdagen en tijdens grote evenementen zoals het Dickensfestijn, de kermis op de Brink of Deventer op Stelten.
 
De Centrumbus rijdt voor iedereen. Bijvoorbeeld voor toeristen, forensen, ouderen en mensen die minder mobiel zijn. De Centrumbus is dus geen vervangend Wmo-vervoer.
 
De nieuwe Centrumbus is een burgeriniatief en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. De bus stopt op haltes op bijzondere plekken in het centrum van Deventer en rijdt via de mooiste route!

Route

De route is alsvolgt: Station - Cultureel Centrum - Brink en VVV - Pikeursbaan - Boreelkazerne en Boreelplein - Brinkgarage - Vispoort en Nieuwe Markt - Stadhuis - Stromarkt en Bibliotheek - Broederenkerk - Centrumgarage - Brink en VVV - Station
 

Ritprijs

U betaalt € 1,- per rit per persoon.  U kunt ook een dagkaart nemen. Die kost € 3,- per persoon. Daarmee stapt u de hele dag zo vaak in en uit als u wilt. U betaalt in de bus contant aan de chauffeur. Pinnen is niet mogelijk.

Meer weten?

De Centrumbus is geen buslijn van de lokale en regionale vervoerder Syntus, maar een burgerinitiatief. Wilt u meer weten over de Centrumbus? Kijk dan op www.centrumbus.nl