Nieuwe dienstregeling vanaf 16 augustus

2-8-2020

Vanaf 16 augustus rijdt een groot aantal van onze buslijnen weer volgens de normale dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan toegevoegd extra ritten. Ook houden we, in verband met Corona, extra bussen stand-by, die wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. In dit overzicht van alle buslijnen zie je wat er op jouw buslijn wordt gereden.

Check altijd voor je reist de reisplanner. Alle ritten die rijden, zijn hierin namelijk verwerkt. Er is één uitzondering: lijn 267 Ommen - Zwolle v.v. via de Zwartewaterallee. Naast de twee ritten die wij altijd rijden (vertrek 7.05 uur uit Ommen en 17.00 uur uit Zwolle), rijden wij soms ook extra ritten. Deze extra ritten staan niet in de reisplanner. Kijk in dit rittenoverzicht van lijn 267 welke ritten er gereden worden. Houd dit overzicht dus in de gaten voor de actuele status van lijn 267.

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar
De dienstregeling van de scholierenlijnen en buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 16 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen. 

Geen buurtbussen
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en/of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niveau, door alle vervoerders en OV-NL, wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier nog geen geschikte oplossing voor gevonden. Daarom hebben wij besloten om de buurtbussen niet uit te laten rijden. De gezondheid en veiligheid van onze chauffeurs en reizigers staan voor ons altijd voorop. Zodra de situatie verandert communiceren wij hierover.

Alle informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl