Vanaf 17 februari 2019 een nieuwe dienstregeling in Midden-Overijssel

22-1-2019
Op zondag 17 februari gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Overijssel in voor het busvervoer in Midden-Overijssel. Jaarlijks wordt de dienstregeling geanalyseerd en worden er wijzigingen doorgevoerd. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. In overleg met de provincie Overijssel en gemeente Zwolle is bepaald om de nieuwe dienstregeling te starten met de opening van het nieuwe busstation in Zwolle. Het huidige busstation is uit zijn jasje gegroeid. Daarom rijden de stad- en streekbussen per 17 februari vanaf het nieuwe busstation aan de Hanzelaan. Hieronder hebben wij de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de nieuwe dienstregeling op een rij gezet.

Belangrijkste wijzigingen

 • In Zwolle wordt op 17 februari 2019 het nieuwe busstation in gebruik genomen: een flinke verbetering op het gebied van veiligheid, comfort en overzichtelijkheid. Het nieuwe busstation ligt ten opzichte van de situatie vóór 17 februari aan de andere zijde van het treinstation, de zuidzijde. De nieuwe locatie heeft gevolgen voor alle lijnen die dit busstation aan doen dus houdt rekening met gewijzigde routes in Zwolle en aangepaste vertrektijden. Deze worden hieronder niet apart vermeld.
 • De route van lijn 1 (Stadshagen - Station) wordt uitgebreid. Er komen vier nieuwe haltes. De haltes Rozentunnel en Havezathentunnel vervallen. Voor de halte Rozentunnel kunnen reizigers instappen bij de halte Belvederelaan. Voor de halte Havezathentunnel kunnen reizigers gebruik maken van de halte Nijenhuislaan of de nieuwe halte Bonkenhavestraat. Het traject Station - Oosterenk vervalt voor lijn 1 en wordt voortaan gereden als lijn 11.
 • Lijn 2 wordt beperkt tot het traject Holtenbroek - Station. Het traject Station - Ittersumerbroek vervalt voor lijn 2 en wordt voortaan gereden als lijn 6. Op lijn 6 vervalt de halte Lübeckplein.
 • Lijn 3 wordt beperkt tot het traject Berkum - Station. Het traject Station - Assendorp vervalt. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 7 of van de streeklijnen 29, 40, 70, 166 en 167.
 • Lijn 4 wordt beperkt tot het traject Aa-landen - Station. Het traject Station - Ittersumerbroek vervalt voor lijn 4 en wordt voortaan gereden als lijn 8.
 • Lijn 7 en (de oude) lijn 8 worden gecombineerd tot één lijn: lijn 7 (Oosterenk - Ittersumerbroek - Station). Vanaf het nieuwe busstation rijdt de bus via de Van Karnebeektunnel, Deventerstraatweg, Hortensiastraat/Leo Majorlaan naar Oosterenk, en vandaar via het Isala naar het stadion. Terug naar het station rijdt de bus ‘s morgens niet via het Isala.
 • Op lijn 9 (Deltion Campus – Station) worden ’s morgens twee ritten toegevoegd.
 • Op veel buslijnen in Deventer wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, waarbij rekening is gehouden met haalbare reistijden en aansluitingen op bussen en treinen. Plan voor vertrek je reis in de reisplanner of kijk in de dienstregelingstabel in de folder op de website van Syntus Overijssel.
 • In Deventer wijzigt de route van lijn 2, lijn 161 en van lijn 4. Lijn 2 (Station - Platvoet) en 161 (Deventer - Zwolle) rijden weer over de Hoge Hondstraat, wat voorheen door lijn 4 (Station - Schalkhaar) werd gereden. Op zaterdag- en zondagavond rijdt op lijn 4 een extra laatste rit.
 • Naast de bovengenoemde wijziging wordt op lijn 161 (Deventer - Zwolle) in Wijhe niet meer het rondje via de Langstraat gereden. De haltes Langstraat en Het Weytendaal vervallen. In Zwolle wordt vanaf de Marslanden direct naar het station gereden. Reizigers voor de locaties rond de Wethouder Alferinkweg stappen op station Zwolle over. Daarnaast vervalt de rit van 18.49 uur uit Zwolle en de rit van 18.34 uur uit Deventer.
 • Lijn 162 (Raalte - Dalfsen) vervalt. Het traject Lemelerveld - Dalfsen wordt opgenomen in de route van lijn 167. Het traject Lemelerveld - (Luttenberg -) Raalte wordt op maandag tot en met zaterdag gereden door de nieuwe buurtbus 518.
 • Het traject Dalfsen - Ommen van lijn 167 vervalt. Het traject Lemelerveld - Dalfsen van lijn 162 wordt opgenomen in de route zodat het volledige traject Lemelerveld - Dalfsen - Zwolle wordt. Tussen Ommen en Zwolle maken reizigers gebruik van de trein of van snelbus 267.
 • Lijn 640 (Meppel - Zwolle) vertrekt vanaf 17 februari 10 minuten eerder uit Meppel. Deze lijn, die al rijdt vanaf december 2018, biedt een snelle verbinding met de westkant van Zwolle waardoor passagiers met een bestemming rondom de Zwartewaterallee en het centrum eerder op de plaats van bestemming zijn.

Reis plannen

Syntus Overijssel verzorgt het busvervoer in Midden-Overijsel in opdracht van de provincie Overijssel. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusoverijssel.nl/dienstregeling. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden.