Wijzigingen dienstregeling ingaande 16 februari

10-2-2020
Ingaande 16 februari zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling van Syntus Overijssel. Deze aanpassingen, waarmee wij de dienstregeling willen optimaliseren, zijn tot stand gekomen naar aanleiding van opmerkingen van reizigers en bevindingen van onze chauffeurs.
 
Alle wijzigingen vind je terug in de lijnfolders. Hieronder een overzicht van de aanpassingen.
 
 
Lijn 7 Zwolle Station - PEC Stadion
De rit die om 9.00 uur vertrekt van het station naar het PEC Stadion, gaat 2 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 8.58 uur en de aankomsttijd bij het PEC Stadion wordt 9.15 uur.
 
Lijn 10 Zwolle station Stadshagen - Deltion College
Vanaf maandag 24 februari rijdt lijn 10 ook ’s middags tussen Deltion en station Stadshagen. De bussen vertrekken vanaf het Deltion College om 15:06, 15:36, 16:06, 16:36 en 17:06 uur. Vanaf het Deltion College is de reistijd 10 minuten tot station Stadshagen. Er is een goede overstap op de trein naar Kampen (5 minuten).
 
Lijn 2 Deventer Station - Borgele - Platvoet
Vanaf maandag 17 februari gaat de rit die om 8.23 uur vertrekt vanaf het station naar Platvoet 4 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 8.19 uur en de aankomsttijd bij de halte Thomas Wildey wordt 8.28 uur. Ook de aansluitende rit terug naar het station rijdt 4 minuten vroeger. De vertrektijd vanaf de halte Thomas Wildey wordt 8.28 uur en de aankomsttijd op het station 8.41 uur.
 
Ook wordt er een extra rit toegevoegd van de Platvoet naar het station in de ochtendspits. Deze nieuwe rit vertrekt om 6.58 uur vanaf de halte Thomas Wildey en komt aan op het station om 7.11 uur.
 
Lijn 7 Deventer Station - Kloosterlanden
Alle ritten van 7:49 uur t/m 9.49 uur vanaf het station, vertrekken 2 minuten later. Hierdoor ontstaat een betere aansluiting met de trein en lijn 165.
 
’s Middags worden de vertrektijden iets aangepast. Komende vanaf Kloosterlanden is de bus nu vaak net iets te vroeg bij Salcon.
 
Lijn 30 Hoogeveen - Hardenberg
De vertrektijden zijn op sommige haltes tussen Hoogeveen en Slagharen iets aangepast zodat de bussen beter op tijd rijden.
 
Lijn 40 Steenwijk - Zwolle
In het voorjaar wordt een deel van de Bentheimstraat in Zwolle afgesloten voor al het verkeer.
Lijn 40 rijdt dan via de Diepholtstaat om ook de halte Bedrijvenpark Hessenpoort te bedienen. Omdat de bus dan toch langs de halte Bentheimstraat komt, wordt deze halte opgenomen in de route van lijn 40. Vanaf 16 februari wordt de nieuwe route al gereden.
 
Lijn 165 Deventer - Raalte
De eerste rit van Deventer naar Raalte, gaat 1 minuut eerder rijden. De vertrektijd vanaf het station wordt 6.50 uur en de aankomsttijd in Raalte wordt 7.18 uur.
 
De rit van Raalte naar Deventer die om 7.22 uur vertrekt, gaat 2 minuten eerder rijden. De vertrektijd vanaf Raalte station wordt 7.20 uur en de aankomsttijd in Deventer wordt 7.51 uur. Hierdoor sluit de bus beter aan op stadslijn 7.
 
Lijn 516 Buurtbus Raalte - Olst
De vertrektijden wijzigen naar aanleiding van de ervaringen die vorig jaar zijn opgedaan.
 
Lijn 517 Buurtbus Heeten - Deventer
In Deventer rijdt de bus niet meer langs de halte Amstellaan. Dit in verband met de verkeersonveilige situatie.
 
Lijn 518 Buurtbus Lemelerveld - Raalte
De route van de buurtbus wijzigt. In Lemelerveld wordt voortaan via de halte Posthoornweg gereden. De halte Tankstation vervalt.
 
In Raalte rijdt de bus voortaan via het centrum. Richting het station is al de halte Varkensmarkt geplaatst. Richting Lemelerveld kan gebruik gemaakt worden van de halte Kruisstraat.
 
Op zaterdag vervallen in beide richtingen de eerste en de laatste rit. Van deze ritten wordt weinig gebruik gemaakt. .
 
Lijn 591 Buurtbus Nieuwleusen - Dalfsen
Alle ritten rijden voortaan 2 minuten eerder. Hierdoor verbetert de aansluiting op de trein in Dalfsen.
 
Lijn 640 Meppel - Zwolle
Beide ritten ’s ochtends van Meppel naar Zwolle gaan 5 minuten eerder rijden. De vertrektijden vanaf het station worden 7.25 uur en 7.40 uur.
 
Lijn 29, 83, 629 en 649 Alle bussen door Balkbrug
Als gevolg van werkzaamheden wordt de halte Balkbrug, Centrum verplaatst. Aan weerszijden van de bouw van de tunnel komen twee haltes
  • Balkbrug, Centrum/Zwolseweg aan de westzijde ter hoogte van huisnummer 20 en
  • Balkbrug, Centrum/Coevorderweg aan de oostkant nabij Coevorderweg 34.
 
Aan de oostkant vindt tevens de overstap plaats op en van Qbuzz lijn 31 naar Ommen en Hoogeveen.
 
Gedurende de werkzaamheden vervallen de haltes aan de Zwolseweg 44 en 81.
Wijzigingen dienstregeling ingaande 16 februari