/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

RITkaart/DAGkaart

Reist u vaker met de bus? Dan kunt u overwegen om een OV-chipkaart aan te schaffen. Dit is eenvoudiger en voordeliger. Heeft u nog geen OV-chipkaart of bent u hem vergeten? Dat kan natuurlijk gebeuren. U kunt dan met een papieren (RIT)kaart reizen. De RITkaart koopt u gewoon bij de chauffeur in de bus. Voor een RITkaart geldt een andere prijs dan voor het reizen met een OV-chipkaart. Het laatste is altijd voordeliger.

Bij een retourrit kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een DAGkaart als u voor een papieren kaartje gaat. Daarmee mag u namelijk de hele dag reizen en ook overstappen op een andere lijn.

Ons aanbod

De RITkaart Overijssel is een papieren kaartje, geldig voor een enkele rit. De buschauffeur geeft aan hoeveel RITkaarten u nodig heeft om naar uw bestemming te reizen.

Of kies voor een DAGkaart waarmee u de hele dag (na 09:00 uur) onbeperkt mag reizen in alle bussen bij de vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief Almere en Lelystad).

Voor wie

Geschikt voor reizigers zonder OV-Chipkaart, die toch graag met de bus willen reizen.

Tarief en verkrijgbaarheid

 • Het tarief van de RITkaart bedraagt € 2,30 en u betaalt vervolgens afhankelijk van de gereisde afstand € 2,30, € 4,60, € 6,90, € 9,20 of € 11,50 (voor een DAGkaart).
 • Het aantal RITkaarten dat u nodig heeft voor uw reis is afhankelijk van de reisafstand. Bekijk hieronder de tarieven per afstand:

           Tabellen Ritkaart Midden Overijssel

 • De RITkaart is bij de chauffeur te koop en dient bij uitgifte afgestempeld te worden. Let er op dat u op de bus enkel met PIN kan betalen. Wilt u graag met contant geld afrekenen? Dan kunt u losse RITkaarten kopen van € 4,60 en € 6,90 bij één van onze voorverkooppunten.
 • De DAGkaart is alleen bij de chauffeur te koop en dient bij uitgifte afgestempeld te worden.

 

Geldigheid

 • De RITkaart is geldig voor één enkele busrit.
 • U kunt niet overstappen op een andere bus met de RITkaart. Een overstap geldt als een nieuwe rit. U heeft dan een nieuwe RITkaart nodig.
 • Met de DAGkaart kunt u voor € 11,50 één dag onbeperkt reizen vanaf 09.00 uur op werkdagen en in het weekend is de DAGkaart ook voor 09.00 uur geldig. In de maanden juli en augustus mag u met de DAGkaart ook op werkdagen voor 09.00 uur reizen. 
 • Met de DAGkaart kunt u wel overstappen op alle bussen in de drie provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).
 • De RITkaart en DAGkaart zijn te gebruiken in alle bussen bij de vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).
 • De RITkaart en DAGkaart zijn niet geldig in de trein, buurtbus en regiotaxi.
 • De DAGkaart is niet geldig in de bussen van Syntus Utrecht.