/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Direct reizen met de Syntus app

Kent u de Syntus app al? Syntus heeft hierop verschillende tickets te koop. Hiermee kunt u reizen met uw telefoon en heeft u altijd uw vervoerbewijs binnen handbereik.

  • Snel geregeld
  • Direct reizen
  • Geen OV-chipkaart meer nodig
  • Makkelijk inloggen met uw MijnSyntus inloggegevens

Hoe werkt reizen met de app?

Als u een kaartje koopt op de app, dan is uw telefoon uw vervoerbewijs voor de bus.

Klik in de app op 'Kaartje kopen', zoek het kaartje naar wens en stop het in het winkelmandje. Het kaartje staat na betaling via iDeal of creditcard direct in de app op de pagina 'Actieve kaartjes' en u kunt er vervolgens gelijk mee reizen.

U heeft dus geen OV-chipkaart meer nodig. U toont gewoon het kaartje vanuit de app aan de chauffeur of conducteur.

Om te kunnen reizen met een ticket / abonnement, dient iedere reiziger een eigen account te hebben in de Syntus app.

De Syntus app is geldig als de ‘dagcode’ op de app goed zichtbaar is. De gebruiker van de Syntus app dient er dan ook voor zorg te dragen dat zijn of haar smartphone correct functioneert. Dat wil zeggen dat datum en tijd op de smartphone juist moeten zijn ingesteld. Een foutief ingestelde datum en tijd kan namelijk resulteren in het tonen van een verkeerde dagcode en daarmee een ongeldig vervoerbewijs. Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan contact op met onze klantenservice via 088-0331360.

Aanmaken account

Account aanmaken per reiziger

Om te kunnen reizen met een ticket / abonnement, dient iedere reiziger een eigen account te hebben in de Syntus app.
U downloadt de Syntus app voor iOS en Android in de App Store of in de Play Store.

U wilt een abonnement in de Syntus app aanschaffen voor uw kind(eren)

  • U download de Syntus app op de mobiele telefoon(s) van uw kind(eren).
  • Uw kinderen dienen hiervoor allen een eigen account te hebben. Nog geen eigen account? Dan dient dit alsnog te worden gedaan.
  • Nadat uw kinderen op hun eigen mobiele telefoons hun account hebben geregistreerd kunt u als ouder op uw eigen telefoon een product kopen voor uw kinderen. Let erop dat u in het afrekenproces kiest voor 'kopen voor een ander'. Hier voert u dan het e-mailadres in van het account van uw kind.

Welke kaartjes koop ik in de app?

Het 65-plus ticket, dag tickets en het Kids ticket koopt u gewoon in de app. Bij speciale evenementen kan u vaak gebruik maken van voordelige actie tickets. Het is dus zeker de moeite waard regelmatig te kijken of er iets interessant voor u tussenzit.

Geen OV-chipkaart nodig
Let op! Als u een kaartje aanschaft in de app, dan heeft u geen OV-chipkaart meer nodig. U reist met uw telefoon door het kaartje te tonen aan de chauffeur.

Heb ik altijd een internetverbinding nodig?

U hebt alleen een dataverbinding (WiFi of netwerk) nodig voor het downloaden van de app en voor het kopen van een kaartje. Er is geen dataverbinding tijdens het reizen met de app nodig. Als u eenmaal een kaartje heeft gekocht dan kunt u deze via de app offline activeren en gebruiken, bijvoorbeeld als u gaat reizen met de bus of trein. Er worden dan geen MB’s verbruikt.

Wat kan ik nog meer met de app?

De Syntus app is nog volop in ontwikkeling, in de loop van de tijd zal deze steeds verder uitgebreid worden met extra functionaliteiten.

Hoe kom ik aan de app?

De app is te downloaden voor iOS en Android in de App Store en Google Play.

Sluiten De website(s) van Keolis Nederland (voorheen Syntus) gebruiken bij bepaalde functionaliteiten cookies.